Yeni Kitaplar

  • İslami Kaynaklar Işığında Ruhsal Hijyen

    İnsanların tarihin tüm dönemlerinde önemli kaygılarından biri, bedensel sağlığın yanı sıra ruhsal sağl ...
  • Cemâl Aynası

    Merhum İmam Humeyni'nin en önemli fakat en tanınmayan boyutu, onun ilmi konumudur. O kendisini tüm İsla ...
  • İslam ve Cinsiyet Farklılıkları

    Bu kitabın asıl hedefi bir taraftan, fıkhî istinbat metodundan yararlanarak İslam'da cinsiyet farklılıkları ...
  • Faiz

    Faiz, iktisadî hayatın en eski problemlerinden biridir. Faize meşruluk kazandıran devirler, bütün&uum ...

Son eklenen Makale ve Sohbetler

Takvim
istanbul - turkey
4:14İmsak 5:59Güneş 13:01Öğle 20:24Akşam 00:09Gece Yarısı
Cuma 03 Mayıs 2024

Kısaca

Hz. Muhammed'in Hayatı

Resulullah (s.a.a), Fil yılı, Rabiulevvel ayının on yedisinde (M.570’de) Cuma günü şafak vakti Mekke şehrinde dünyaya geldi.[1] Resulullah (s.a.a)’in değerli babası, Abdullah bin Abdulmuttalip bin Haşim bin Abdumenaf idi; değerli annesi ise Veheb bin Abdumenaf’ın kızı Amine idi. Görüldüğü gibi her iki şahsiyetin akrabalık bağı Abdumenaf’da birleşiyor. Hz. Peygamber’in mübarek ismini, İlahi emir gereği Muhammed[2] künyesini ise Ebu’l Kasım[3] koydular. İmam Bakır (a.s)’ın buyurduğuna göre, Hazretin doğumunun yedinci günü Ebu Talib, Peygamber (s.a.a) için bir kurban kesti ve akrabalarını misafirliğe davet ederek şöyle…
Hz. Muhammed (s.a.a)
"Az ve yeterli olan rızık, çok ama alıkoyan(Allah'ı anmaktan) rızıktan daha hayırlıdır." (Emali Şeyh Saduk, s. 576, h. 788)

İlgili Makaleler

İmam Sâdık (a.s)
"Şüphesiz Allah azze ve celle size beş namazı en faziletli vakitlerde farz kıldı; o halde namazların ardından dua etmeyi ihmal etmeyin.” (El-Hisal -Şeyh Saduk-, s.278)

İlgili Makaleler

İmam Humeyni’nin İslami vahdetten kastı
Vahdet ve Birlik

İmam Humeyni’nin İslami vahdetten kastı

Merhum Ayetullah el-Uzma Fazil Lenkerani, son yıllardaki Fatımiyye şiarlarının ihya edicilerinden biri olarak göze çarpmıştır. Özellikle bu konuda yayınladığı beş mesaj Peygamberin yadigârının matem merasimlerinin zinde olmasında büyük bir rol oynamıştır. Bir süredir hakikatten uzak ve inattan kaynaklanan bazı sözler söylenmekte veya yazılmaktadır. Bunlar insaflı tüm vicdanları sızlatan ve hakikat peşinde koşanları rahatsız etmektedir. Evet doğrudur İran İslam İnkılabının büyük mimarı vahdet konusuna çok önem vermekteydi, ancak imam Humeyni’nin maksadı Şia’nın sağlam inanç ilkelerinden el…

Hz. Muhammed

Kategori: Uncategorised
Pazartesi, 10 Şubat 2014 06:37 tarihinde yayınlandı.
Site Admin tarafından yazıldı.
Gösterim: 32704

Resulullah (s.a.a), Fil yılı, Rabiulevvel ayının on yedisinde (M.570’de) Cuma günü şafak vakti Mekke şehrinde dünyaya geldi.[1] Resulullah (s.a.a)’in değerli babası, Abdullah bin Abdulmuttalip bin Haşim bin Abdumenaf idi; değerli annesi ise Veheb bin Abdumenaf’ın kızı Amine idi. Görüldüğü gibi her iki şahsiyetin akrabalık bağı Abdumenaf’da birleşiyor.

Hz. Peygamber’in mübarek ismini, İlahi emir gereği Muhammed[2] künyesini ise Ebu’l Kasım[3] koydular.

İmam Bakır (a.s)’ın buyurduğuna göre, Hazretin doğumunun yedinci günü Ebu Talib, Peygamber (s.a.a) için bir kurban kesti ve akrabalarını misafirliğe davet ederek şöyle dedi: "Bu Ahmed’in akikasıdır.” Misafirler; “Onun ismini neden Ahmed koydun?” diye sorduklarında, Ebu Talib; “Yer ve gök ehlinin övgüsünden dolayı onun ismini Ahmed koydum.” dedi.[4] İşte bundan dolayı Emir-ul Müminin Ali (a.s), Hz. Resulullah (s.a.a)’in de, iki ismi bulunan peygamberlerden olduğunu söylemiştir.[5]