Öğle Namazından Sonra Okunan Dua

Pazartesi, 10 Şubat 2014 16:03

 

  Ebuzer Helvacı  


لا اِلـٰهَ اِلاَّ اللهُ الْعَظيمُ الْحَليمُ لا اِلـٰهَ اِلاَّ اللهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْكَريمُ اَلْحَمْدُ للهِِ رَبِّ الْعالَمينَ
اَللّـهُمَّ اِنّي اَسْأَلُكَ مُوجِباتِ رَحْمَتِكَ وَ عَزائِمَ مَغْفِرَتِكَ وَالْغَنيمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ وَالسَّلامَةَ مِنْ كُلِّ اِثْم.
 اَللّـهُمَّ لا تَدَعْ لي ذَنْباً اِلاّ غَفَرْتَهُ وَلا هَمّاً اِلاّ فَرَّجْتَهُ وَلا سُقْماً اِلاّ شَفَيْتَهُ وَلا عَيْباً اِلاّ سَتَرْتَهُ وَلا رِزْقاً اِلاّ بَسَطْتَهُ وَلا خَوْفاً اِلاّ ءامَنْتَهُ وَلا سُوءاً اِلاّ صَرَفْتَهُ وَلا حاجَةً هِيَ لَكَ رِضاً وَلِيَ فيها صَلاحٌ اِلاّ قَضَيْتَها يآ اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ءامينَ رَبَّ الْعالَمينَ.

"Azim ve Halim olan Allah'tan başka ilâh yoktur. Yüce arşın Rabbi olan Kerim Allah'tan başka ilâh yoktur. Tüm övgüler âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.

Allah'ım; senden rahmetine sebep ve mağfiretine azimet (takviye) olan amel ve hasletleri, her hayırdan faydalanmayı ve her günahtan kur-tulmayı istiyorum.

Allah'ım; benim için, affetmediğin günah, gidermediğin keder, iyileş-tirmediğin hastalık, örtmediğin kusur, çoğaltmadığın rızık, güvene çevir-mediğin korku ve uzaklaştırmadığın fenalık bırakma. Senin rızana ve be-nim de maslahatıma uygun olan her hacetimi yerine getir, ey merhametli-lerin en merhametlisi. Duâmı kabul buyur, ey âlemlerin Rabbi!"

 

Peşinden on defa şöyle de:

بِاللهِ اعْتَصَمْتُ وَبِاللهِ اَثِقُ وَعَلَى اللهِ اَتَوَكَّلُ.

"Allah'a sığındım, Allah'a güveniyorum ve Allah'a tevekkül ediyo-rum."

Sonra şöyle de:

اَللّـهُمَّ اِنْ عَظُمَتْ ذُنُوبي فَأَنْتَ اَعْظَمُ وَاِنْ كَبُرَ تَفْريطي فأَنْتَ اَكْبَرُ وَاِنْ دامَ بُخْلي فَأنْتَ اَجْوَدُ.

 

"Allah'ım; eğer günahlarım büyükse, Sen her şeyden daha büyük-sün -Senin afvın günahlarımdan daha büyüktür-, eğer tefritim (kusurum) çoksa Senin rahmetin daha çoktur ve eğer cimriliğim daimi ise sen daha cömertsin( Senin bahşişin sonsuzdur). 

 

اَللّـهُمَّ اغْفِرْ لي عَظيمَ ذُنُوبي بِعَظيمِ عَفْوِكَ وَكَثيرَ تَفْريطي بِظاهِرِ كَرَمِكَ وَاقْمَعْ بُخْلى بِفَضْلِ جُودِكَ اَللّـهُمَّ ما بِنا مِنْ نِعْمَة فَمِنْكَ لا اِلـٰهَ اِلاّ اَنْتَ اَسْتَغْفِرُكَ وَاَتُوبُ اِلَيْكَ .

"Allah'tan bağışlanma diliyorum; O Allah ki, O'ndan başka ilâh yoktur, diridir, her şeyi ayakta tutandır; Rahman ve Rahimdir, celal ve ik-ram sahibidir. O'ndan, bu aciz, zelil, düşkün, fakir, perişan, miskin, hor-hakir, sana sığınan, kendisi için hiçbir yarar ve zarara sahip olmayan, ölümü, hayatı ve tekrar dirilmesi iradesinin dışında olan şu kulunun tövbesini kabul buyurmanı diliyorum."

Yeni Makale ve Video öğeleri

Yeni Kitaplar