Aşura Ziyareti

Pazartesi, 05 Ekim 2015 12:16

 

  Ebuzer Helvacı  
  Muhsin Farahmand  
  Said Haddadiyan  
  Mehdi Samavati  
  Mehdi Mirdamad  
  Rıza taheri  
  Mensur Erzi  

 

 

 

 

 

 

اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا بْنَ رَسُولِ اللهِ(السَّلامُ عَلَيكَ يا خِيَرَةِ اللهِ وابْنَ خِيَرَتِهِ) اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا بْنَ اَميرِ الْمُؤْمِنينَ وَابْنَ سَيِّدِ الْوَصِيّينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا بْنَ فاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِساءِ الْعالَمينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ثارَ اللهِ وَابْنَ ثارِهِ وَالْوِتْرَ الْمَوْتُورَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَى الأَرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكُمْ مِنّي جَميعاً سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ.

"Selam olsun sana ey Eba Abdullah (Hüseyin)! Selam olsun sana ey Peygamberin oğlu! Selam olsun sana ey Emirulmüminin'in oğlu ve vasilerin efendisinin oğlu! Selam olsun sana ey âlemdeki kadınlarının en üstünü Fatıma'nın oğlu! Selam olsun sana ey gerçek intikamını Allah'ın alacağı ve ey intikamı alınacak olanın oğlu ve ey zulme uğrayıp yalnız kalan! Selam olsun sana ve hareminde seninle birlikte hareminde yatan ruhlara (Kerbela şehitlerine). Yaşadığım sürece, gece ve gündüz devam ettiği müddetçe benden sizlerin hepinize sürekli Allah'ın selamı olsun.

يا اَبا عَبْدِاللهِ لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِيَّةُ وَجَلَّتْ وَعَظُمَتِ الْمُصيبَةُ بِكَ عَلَيْنا وَعَلى جَميعِ اَهْلِ الاِسْلامِ وَجَلَّتْ وَعَظُمَتْ مُصيبَتُكَ فِي السَّماواتِ عَلى جَميعِ اَهْلِ السَّماواتِ، فَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ وَالْجَوْرِ عَلَيْكُمْ اَهْلَ الْبَيْتِ، وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً دَفَعَتْكُمْ عَنْ مَقامِكُمْ وَاَزالَتْكُمْ عَنْ مَراتِبِكُمُ الَّتي رَتَّبَكُمُ اللهُ فيها، وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً قَتَلَتْكُمْ وَلَعَنَ اللهُ الْمُمَهِّدينَ لَهُمْ بِالَّتمْكينِ مِنْ قِتالِكُمْ، بَرِئْتُ اِلَى اللهِ وَاِلَيْكُمْ مِنْهُمْ وَمِنْ اَشْياعِهِمْ وَاَتْباعِهِمْ وَاَوْلِيائِهِم.

Ey Eba Abdullah (Hüseyin)! Senin musibetin ve sana yapılan şiddetli zulüm bize ve bütün Müslümanlara çok büyük geldi. Senin musibetin göklerde bütün gök ehline de ağır geldi. Öyleyse Siz Ehl-i Beyt'e karşı zulüm ve sitemin temelini atan gruba Allah lanet etsin. Sizi kendi maka-mınızdan alıkoyan ve Allah'ın size tanımış olduğu makamlarınızdan sizi uzaklaştıran gruba Allah lanet etsin. Allah, sizi katleden gruba lanet etsin, size karşı savaşmak için zemin hazırlayanlara lanet etsin. Ben onlardan, onların takipçilerinden, dostlarından ve onlarla işbirliği yapanlardan Alla-h'a ve size yönelerek uzaklaşıyorum.

يا اَبا عَبْدِاللهِ اِنّي سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَكُمْ وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَكُمْ اِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ، وَلَعَنَ اللهُ آلَ زِيادٍ وَآلَ مَرْوانَ، وَلَعَنَ اللهُ بَني اُمَيَّةَ قاطِبَةً، وَلَعَنَ اللهُ ابْنَ مَرْجانَةَ، وَلَعَنَ اللهُ عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ، وَلَعَنَ اللهُ شِمْراً، وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً اَسْرَجَتْ وَاَلْجَمَتْ وَتَنَقَّبَتْ لِقِتالِكَ، بِاَبي اَنْتَ وَاُمّي لَقَدْ عَظُمَ مُصابي بِكَ فَاَسْأَلُ اللهَ الَّذي اَكْرَمَ مَقامَكَ وَاَكْرَمَني بِكَ اَنْ يَرْزُقَني طَلَبَ ثارِكَ مَعَ اِمامٍ مَنْصُورٍ مِنْ اَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدٍ صَلَّىاللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ.​

Ey Eba Abdullah (Hüseyin)! Şüphesiz ben kıyamete kadar sizinle barışık, sizinle dost olanlarla dost ve sizinle savaşanlara da düşmanım. Allah Ziyadoğulları'na ve Mervanoğulları'na lanet etsin; Allah Ümeyye-oğulları'nın tümüne lanet etsin. Allah İbn Mercane'ye lanet etsin. Allah Ömer İbn-i Sad'a lanet etsin. Allah Şimr'e lanet etsin. Allah sizinle savaş-mak için bineklerini eyerleyip gem vuran ve tam bir hazırlık içinde savaşa gidenlere lanet etsin. Anam ve babam sana feda olsun -ey Hüseyin-! Senden dolayı benim musibetim ve matemim büyüktür. O halde senin makamını yücelten ve (size sevgimden dolayı) bana ikramda bulunan Allah'tan, Muhammed'in -Allah ona ve üstün soyuna rahmet etsin- Ehl-i Beyt'inden olan muzaffer İmam'la (İmam Mehdi -a.f-) ile senin kanını istemeyi -intikamını almayı- nasip etmesini niyaz ediyorum.

اَللّـهُمَّ اجْعَلْني عِنْدَكَ وَجيهاً بِالْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلامُ فِي الدُّنْيا وَالآخِرَةِ، يا اَبا عَبْدِاللهِ اِنّي اَتَقَرَّبُ اِلى اللهِ وَ اِلى رَسُولِهِ وَاِلى اَميرِ الْمُؤْمِنينَ وَاِلى فاطِمَةَ وَاِلَى الْحَسَنِ وَاِلَيْكَ بِمُوالاتِكَ وَبِالْبَراءَةِ (مِمَّنْ قاتَلَكَ وَنَصَبَ لَكَ الْحَرْبَ وَبِالْبَراءَةِ مِمَّنْ اَسَسَّ اَساسَ الظُّلْمِ وَالْجَوْرِ عَلَيْكُمْ وَاَبْرَأُ اِلَى اللهِ وَاِلى رَسُولِهِ) مِمَّنْ اَسَسَّ اَساسَ ذلِكَ وَبَنى عَلَيْهِ بُنْيانَهُ وَجَرى فِي ظُلْمِهِ وَجَوْرِهِ عَلَيْكُمْ وَعلى اَشْياعِكُمْ، بَرِئْتُ اِلَى اللهِ وَاِلَيْكُمْ مِنْهُمْ وَاَتَقَرَّبُ اِلَى اللهِ ثُمَّ اِلَيْكُمْ بِمُوالاتِكُمْ وَمُوالاةِ وَلِيِّكُمْ وَبِالْبَراءَةِ مِنْ اَعْدائِكُمْ وَالنّاصِبينَ لَكُمُ الْحَرْبَ وَبِالْبَراءَةِ مِنْ اَشْياعِهِمْ وَاَتْباعِهِمْ، اِنّي سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَكُمْ وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَكُمْ وَوَلِىٌّ لِمَنْ والاكُمْ وَعَدُوٌّ لِمَنْ عاداكُمْ.

Allah'ım! Beni Hüseyin aleyhisselamın yüzü suyu hürmetine dünya ve ahirette kendi dergahında şerefli ve haysiyetli kıl. Ey Eba Abdullah (Hüseyin)! Senin sevgin ve muhabbetinle ve -size karşı- zulmün temelini atanlardan ve bunu sağlamlaştıranlardan, size ve Şiilerinize (takipçileri-nize) zulüm ve sitem etmede bu temeli izleyenlerden uzaklaşarak Allah'a, Resulü'ne, Emirulmüminin Ali'ye, Fatıma'ya, Hasan'a ve sana yaklaşıyo-rum. (Ey Hüseyin!) Allah'a ve size doğru onlardan uzaklaşıyorum. Sizi ve sizin dostlarınızı sevmekle düşmanlarınızdan, size karşı savaş düzenle-yenlerden ve onların dostlarından ve izleyicilerinden uzaklaşmakla önce Allah'a ve daha sonra size yaklaşıyorum. (Ey Hüseyin!) Ben sizinle barışık olanlarla barışığım, sizinle savaş içinde olanla savaş içindeyim.  Size dost olanla dostum, düşman olanla düşmanım.

فَاَسْأَلُ اللهَ الَّذي أكْرَمَني بِمَعْرِفَتِكُمْ وَمَعْرِفَةِ اَوْلِيائِكُمْ وَرَزَقَنِى الْبَراءَةَ مِنْ اَعْدائِكُمْ اَنْ يَجْعَلَني مَعَكُمْ فِي الدُّنْيا وَالآخِرَةِ وَاَنْ يُثَبِّتَ لي عِنْدَكُمْ قَدَمَ صِدْقٍ فِي الدُّنْيا وَالآخِرَةِ وَاَسْأَلُهُ اَنْ يُبَلِّغَنِى الْمَقامَ الَْمحْمُودَ لَكُمْ عِنْدَ اللهِ وَاَنْ يَرْزُقَني طَلَبَ ثاري مَعَ اِمامٍ هُدىً ظاهِرٍ ناطِقٍ بِالْحَقِّ مِنْكُمْ وَاَسْألُ اللهَ بِحَقِّكُمْ وَبِالشَّأنِِ الَّذي لَكُمْ عِنْدَهُ اَنْ يُعْطِيَني بِمُصابي بِكُمْ اَفْضَلَ ما يُعْطي مُصاباً بِمُصيبَتِهِ، مُصيبَةً ما اَعْظَمَها وَاَعْظَمَ رَزِيَّتَها فِي الاِسْلامِ وَفِي جَميعِ السَّماواتِ وَالأَرْضِ.

O halde, sizi ve dostlarınızı tanımakla bana lütufta bulunan ve düş-manlarınızdan uzaklaşmayı bana nasip eden Allah'tan beni dünya ve ahi-rette sizinle beraber kılmasını, dünya ve ahirette sizin yanınızda benim için doğru makam sabit kılmasını niyaz ediyorum. Allah'tan beni, sizin için Allah katında olan makam-ı mahmud'a (beğenilmiş makama) ulaştır-masını ve sizden hidayet üzere olan, aşikar ve -hakkı- konuşan İmam (Mehdi) ile sizin intikamınızı almayı bana nasip etmesini niyaz ediyorum. Allah'tan sizin hakkınız ve kendi yanındaki mevkiinizin hakkı hürmetine, sizden dolayı büründüğüm yas ve mateme karşılık acısı İslam'da, gök-lerde ve yerde çok büyük olan musibetten dolayı matemliye verdiği en üstün sevabı vermesini niyaz ediyorum. Bu ne kadar da büyük bir musi-bettir; sonucu ve acısı İslam'da, bütün yer ve göklerde ne kadar da büyüktür! 

اَللّـهُمَّ اجْعَلْني فِي مَقامي هذا مِمَّنْ تَنالُهُ مِنْكَ صَلَواتٌ وَرَحْمَةٌ وَمَغْفِرَةاَللّـهُمَّ اجْعَلْ مَحْياىَ مَحْيا مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَمَماتي مَماتَ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ

Allah'ım! Beni bu halinde kendilerine senden salat, rahmet ve mağfi-ret ulaşan kimselerden kıl.

.Allah'ım! Yaşamımı Muhammed ve Ehl-i Beyt'inin yaşamı gibi ve ölümümü Muhammed ve Ehl-i Beyt'inin ölümü gibi kıl

اَللّـهُمَّ اِنَّ هذا يَوْمٌ تَبَرَّكَتْ بِهِ بَنُو اُمَيَّةَ وَابْنُ آكِلَةِ الأَكبادِ اللَّعينُ ابْنُ اللَّعينِ عَلى لِسانِكَ وَلِسانِ نَبِيِّكَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ فِي كُلِّ مَوْطِنٍ وَمَوْقِفٍ وَقَفَ فيهِ نَبِيُّكَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ.

Allah'ım! Bu gün, Ümmeyyeoğulları'nın ve sürekli durduğu her yer-de ve mekanda Peygamber'inin -Allah'ın rahmeti ona ve Ehl-i Beyt'ine olsun- diliyle ve senin dilinle lanetlenen kimsenin (Muaviye'nin) oğlu olan o lanetli, o ciğer yiyen -Hind'in- veledinin (Yezid'in) uğurlu saydığı ve bayram ettiği gündür.

(اَللّـهُمَّ الْعَنْ اَبا سُفْيانَ وَمُعاوِيَةَ وَيَزيدَ ابْنَ مُعاوِيَةَ عَلَيْهِمْ مِنْكَ اللَّعْنَةُ اَبَدَ الآبِدينَ، وَهذا يَوْمٌ فَرِحَتْ بِهِ آلُ زِيادٍ وَآلُ مَرْوانَ بِقَتْلِهِمُ الْحُسَيْنَ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ، اَللّـهُمَّ فَضاعِفْ عَلَيْهِمُ اللَّعْنَ مِنْكَ وَالْعَذابَ (الأَليمَ

Allah'ım! Ebu Süfyan'a, Muaviye'ye, Muaviye oğlu Yezid'e lanet eyle; lanetin ilelebet onların üzerine olsun. Bugün, Ziyadoğulları'nın ve Mervanoğulları'nın Hüseyin'i -Allah'ın rahmeti onun üzerine olsun- katlettiklerinden dolayı sevindikleri gün-dür. Allah'ım! Onlara lanet ve azabını kat kat artır.

اَللّـهُمَّ اِنّي اَتَقَرَّبُ اِلَيْكَ فِي هذَا الْيَوْمِ وَفِي مَوْقِفي هذا وَاَيّامِ حَياتي بِالْبَراءَةِ مِنْهُمْ وَاللَّعْنَةِ عَلَيْهِمْ وَبِالْمُوالاةِ لِنَبِيِّكَ وَآلِ نَبِيِّكَ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمُ اَلسَّلامُ.

Allah'ım! Bu günde, bu halimde ve hayatım boyunca onlardan uzak-laşarak, onlara lanet ederek, Peygamberin ve Ehl-i Beyt'inin -ona ve Ehl-i Beyti'ne selam olsun) sevgisi ve muhabbetiyle sana yaklaşıyorum.

İmam Muhammed Bâkır (a.s) şöyle buyuruyor: Sonra yüz defa şu duayı oku:

اَللّـهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَآخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلى ذلِكَ، اَللّـهُمَّ الْعَنِ الْعِصابَةَ الَّتي جاهَدَتِ الْحُسَيْنَ (عليه السلام) وَشايَعَتْ وَبايَعَتْ وَتابَعَتْ عَلى قَتْلِهِ، اَللّـهُمَّ الْعَنْهُمْ جَميعاً.

"Allah'ım! Muhammed ve Ehl-i Beyt'inin hakkında ilk zulmedene ve bu zulümde onu izleyen en son takipçisine lanet eyle. Allah'ım! Hüseyin'le (a.s) savaşan ve onun öldürmek için işbirliği yapan, biatleşen ve onlara uyan güruha lanet eyle; Allah'ım! Onların hep-sine lanet et."

Sonra yüz defa şöyle de:

اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الأَرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ، عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ.

"Ey Eba Abdullah (Hüseyin)! Selam olsun sana ve senin hare-minde yatan ruhlara!- Yaşadığım sürece, gece ve gündüz devam ettiği müddetçe ilelebet benden sana Allah'ın selamı olsun. Allah, bunu (ziya-retimi) sizi ziyaretim için son ahdim kılmasın. Selamı olsun Hüseyin'e, Ali b. Hüseyin'e (İmam Zeynelabidin'e), Hüseyin'in evlatlarına ve Hüseyin'in ashabına."

Sonra da şu duayı oku:

اَللّـهُمَّ خُصَّ اَنْتَ اَوَّلَ ظالِمٍ بِاللَّعْنِ مِنّي وَابْدَأْ بِهِ اَوَّلاً ثُمَّ (الْعَنِ) الثّانيَ وَالثّالِثَ وَالرّابِعَ اَللّـهُمَّ الْعَنْ يَزيدَ خامِساً وَالْعَنْ عُبَيْدَ اللهِ بْنَ زِيادٍ وَابْنَ مَرْجانَةَ وَعُمَرَ بْنَ سَعْدٍ وَشِمْراً وَآلَ اَبي سُفْيانَ وَآلَ زِيادٍ وَآلَ مَرْوانَ اِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ.

"Allah'ım! İlk zalimi benim lanetimle lanetle ve lanete birincisiyle başla, sonra ikinciye, sonra üçüncüye, sonra dördüncüye lanet et; Allah-'ım! Beşinci olarak da Yezid'e lanet et. Kıyamet gününe kadar Ubeydullah b. Ziyad'a, İbn-i Mercane'ye, Ömer İbn-i Sa'd'a, Şimr'e, Ebusüfyan oğullarına, Ziyad oğullarına, Mer-van oğullarına lanet eyle.

 

Sonra secdeye giderek şöyle de:

اَللّـهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشّاكِرينَ لَكَ عَلى مُصابِهِمْ اَلْحَمْدُ للهِ عَلى عَظيمِ رَزِيَّتي اَللّـهُمَّ ارْزُقْني شَفاعَةَ الْحُسَيْنِ يَوْمَ الْوُرُودِ وَثَبِّتْ لي قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَكَ مَعَ الْحُسَيْنِ وَاَصْحابِ الْحُسَيْنِ اَلَّذينَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلامُ.

"Allah'ım! Şükredenlerin -Ehl-i Beyt'in- musibetinden dolayı sana hamd ettikleri gibi hamd olsun. (Bu) büyük acımdan dolayı Allah'a hamd olsun. Allah'ım! Sana geliş (kıyamet) günü Hüseyin'in şefaatini bana nasip eyle. Kendi katında Hüseyn aleyhisselam ve onun (a.s) uğrunda canlarını feda eden ashabıyla birliktelikten kazandığım doğruluk makamı-nı benim için sabit kıl."​